The Blog

Descoperă bijuteriile Stardust la Târgul de Cadouri „Serbarea Crăciunului” Timișoara

Evenimentele și târgurile de Crăciun se țin lanț în această perioadă astfel că nu vom lipsi nici noi de la Târgul de Cadouri „Serbarea Crăciunului” organizat la Centrul Regional de Afaceri Timișoara în perioada 13-17 decembrie.

Pentru că nu există Crăciun fără cadouri, iar cele oferite din suflet sunt de neînlocuit, Stardust Little Treasures vă așteaptă și de această dată cu o mulțime de bijuterii lucrate manual:

  • pandantive Little Treasures cu cristale naturale menite să sporească energia pozitivă,
  • pandantive Glow In The Dark ce îți călăuzesc calea atunci când se lasă întunericul,
  • pandantive Make A Wish cu puf natural de păpădie înzestrate cu noroc, sticluțe
  • ornamentale cu mesaje misterioase, decorațiuni Dream Catcher și multe altele.

Ne găsiți pe toată perioada evenimentului între orele 10.00-20.00, iar Duminică între orele 10.00-18.00. Intrarea este liberă astfel că ne puteți vizita în voie.

Stardust la Târgul Artisans’ Bazaar – Winter Edition

Stardust Little Treasures vă așteaptă în acest weekend, 9-10 Decembrie, la Târgul Artisans’ Bazzar, Ediția de Iarnă din Timișoara.

Evenimentul se va desfășura între orele 10-17 în localul Bierhaus din Piața Unirii, Timișoara și va găzdui peste 30 de artizani locali pregătiți cu o sumedenie de lucruri frumoase: decorațiuni, obiecte, accesorii, bijuterii lucrate manual pentru toți cei care iubesc meșteșugul și munca realizată cu drag.

Vă așteptăm cu drag să descoperiți magia cristalelor. Cine știe…unul dintre ele poate te va alege!

Intrarea este liberă, iar cei care doresc să se implice în proiectul Numai Fapte Bune pot lăsa câte o atenție sau un cadou pentru cei mai puțin norocoși.

Mâna Fatimei sau Hamsa

Cu siguranță ați observat simbolul mânuței folosit în realizarea bijuteriilor și probabil v-ați întrebat ce simbolizează de fapt și de ce este atât de frecvent întâlnit.

Simbolul Hamsa sau Mâna Fatimei își are originea în cultura ebraică fiind la fel de reprezentativ ca și Steaua lui David. Simbolul ochiului desenat pe o palmă deschisă a purtat diverse denumiri de-alungul timpului: Ochiul fatimei, Mâna Fatimei sau Mâna lui Miriam. Acest simbol este folosit de foarte mult timp în culturile ebraice, creștine și islamice ca un simbol păgân al fertilității.

Prima apariție a acestui simbol datează din secolul IV sub forma unui desen pe Poarta Judecății a unei fortărețe islamice din sudul Spaniei.

Potrivit legendei ebraice, Mâna Fatimei a devenit un simbol al încrederii și speranței după ce, bărbatul unei femei, pe nume Fatima, s-a întors într-o zi acasă cu o a doua nevastă. Tristețea și suferința femeii a fost atât de mare încât a continuat să își vadă de treabă în bucătărie nerealizând că amesteca mâncarea de pe foc cu mâna goală rănindu-se grav. Ali, bărbatul ei a realizat câtă suferință i-a provocat și a renunțat la cea de-a doua nevastă.

De atunci, Mâna Fatimei a devenit simbolul protecției, al încrederii și speranței în culturile ebraică și musulmană.

Ochiul ce apare pe mânuță, numit Ochiul lui Dumnezeu atrage noroc, iubire și protecție pentru cei care îl poartă.

Astfel, bijuteriile ce folosesc simbolul Hamsa pot fi considerate amulete norocoase și protectoare pentru cei care aleg să le poarte asupra lor.

Acest simbol se regăsește și în pandantivele Stardust disponibile în colecția Glow In The Dark.

 

 

Semnificația Mandalei

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu mandalele, încep cu o o scurtă introducere în ceea ce privește semnificația termenului și rolul pe care îl au acestea în diverse sisteme religioase. Cuvântul este de origine sanscrită și înseamnă în traducere literală – cerc.

Însă nu este vorba de orice fel de cerc, e un cerc magic, un cerc încărcat de semnificație sacră. Prin extensie, termenul a ajuns să semnifice în mod generic orice desen, diagramă, model geometric circular care reprezintă în sens metafizic sau simbolic întreg universul – macrocosmosul – sau prin echivalență – microcosmosul ființei umane.

Rolul pe care îl au mandalele în practicile religioase orientale este de a înlesni accesul discipolului la o anumită stare mentală, de a facilita meditația sau de a face legătura cu anumite zeități reprezentate de obicei în centrul mandalei: „Ele sunt în sens indian yantra, adică instrumente de meditație, de cufundare în sine, de concentrare și de realizare a experienței interioare […].

Servesc totodată producerii unei ordini interioare – motiv pentru care de multe ori, atunci când apar în serii de imagini, urmează nemijlocit după stări haotice, dezordonate, conflictuale și marcate de angoasă. Ele exprimă ideea refugiului sigur, a reconcilierii interioare și a totalității.(C. G. Jung, Arhetipurile și inconștientul colectiv, p. 444).

Cu cât acordăm mai multă energie, mai mult timp și atenție inconștientului, acesta va oferi înapoi înzecit.

Bijuteriile sau accesoriile ce reprezintă simbolul mandalei oferă sentimentul de reîntregire, de revitalizare și întinerire. Acestea sunt primul pas spre o transformare personală și spirituală, dar și de reconectare cu natura.

Disponibile sub diverse modele în colecția Bohemia.

Sursa: traiesteconstient.ro

Stardust Fantasy Corner la Neversea și Untold 2017

Stardust Little Treasures și-a făcut anul acesta prezența și la două dintre cele mai mari festivaluri din țară, Neversea ce a avut loc la Constanța, pe malul însorit al Mării Negre, dar și la Untold Festival  pe ritmuri electrizante.

O mulțime de oameni minunați, plini de viață și mai ales încântați de povestea bijuteriilor Stardust, încărcate cu atât de multă energie pozitivă.

Ne bucurăm că am avut ocazia de a împărtăși magia Stadust și așteptăm cu nerăbdare următoarele evenimente. Dar despre următoarele evenimente veți afla, cu siguranță, la momentul potrivit.